Klant Contact Centrum: T 0032 784 82872  *  WhatsApp (gratis): +31 630582369

Wijziging terugbetaling stomamateriaal

Op 1 april 2021 wijzigt de manier waarop stomamateriaal wordt vergoed. Het RIZIV stapt af van het huidige systeem met een maximum aantal af te leveren stuks per product.

In het nieuwe systeem krijgt de stomadrager een 'virtuele portefeuille', een soort van budget dat de stomadrager kan gebruiken om materiaal te bestellen. Zo krijgt de stomadrager meer keuzevrijheid en kan deze keuze specifieker afgestemd worden op de wensen en behoeften van de stomadrager. 

Alle producten zichtbaar op onze website, staan vermeld op de lijst van aangenomen producten. Voor meer informatie, zie: ccv-vzw.be/stomamateriaal-een-flexibeler-en-meer-gepersonaliseerde-terugbetaling-in-2021-2/

Wijziging terugbetaling stomamateriaal