Klant Contact Centrum: T 0032 784 82872  *  WhatsApp (gratis): +31 630582369

Eerste kennismaking met de Belgische stomamarkt

Sinds 1 maart 2020 zijn wij, Welland Nederland, officieel distributeur van de Welland stoma opvangmaterialen voor België. Vanwege de corona crisis was het voor ons nog niet mogelijk geweest om de Belgische stomamarkt actief te betreden. Uiteraard is onze Belgische website (www.welland.be) al enige tijd in de lucht. En ook via de Social Media kanalen laten wij geregeld iets van ons horen. Maar het echte werk zou pas beginnen wanneer wij gesprekken konden voeren met verpleegkundigen, stomadragers en bandagisten.

Op zaterdag 25 september was het dan zover: onze eerste ‘live’ kennismaking met de Belgische stomamarkt tijdens de Stomadag van StomaVlaanderen. Op vrijdag 24 september al naar Gent afgereisd en de stand opgezet, op zaterdag dan eindelijk onze eerste gesprekken kunnen voeren. Veel stomadragers gesproken, waarbij direct duidelijk werd dat ook in België (huid)problemen met regelmaat voorkomen. Waarom zou dit ook anders zijn dan in Nederland?

De nadruk lag tijdens het evenement dan ook op onze 100% huidvriendelijke huidplaat, inclusief Manuka honing. Want dat deze huidplaat het verschil kan maken voor de huid, hebben wij in Nederland al meermaals aan kunnen tonen. Manuka honing kan namelijk een gezonde huid rondom de stoma bevorderen. Wij kijken terug op een zeer geslaagde entree bij onze Zuiderburen, de komende maanden aan ons de taak meer mensen enthousiast te maken voor onze materialen. Een woord van dank is ook zeker op zijn plaats voor de organisatie: een mooie locatie, een goed programma en enthousiaste vrijwilligers. De eerste kennismaking smaakt in ieder geval naar meer.

Robin Engels
Directeur Welland Nederland BV

Eerste kennismaking met de Belgische stomamarkt