Klant Contact Centrum: T 0032 784 82872  *  WhatsApp (gratis): +31 630582369

Gebruiker aan het woord - Irma Bakx

Irma Bakx over het leven met een stoma en haar ervaringen met Aurum Plus

“Ik ben Irma, 50 jaar en werkzaam als ambulanceverpleegkundige. Na jaren te hebben gespoeld via een Malone stoma is er bij mij recent een colostoma aangelegd. Hoewel ik erg moest wennen aan mijn stoma heb ik veel minder pijnklachten en vooral een deel van mijn vrijheid weer terug. Ik verliet het ziekenhuis met een 2-delig systeem, maar kreeg na een aantal dagen last van huidirritatie. Mijn huid werd rood en ik had last van jeuk onder de huidplaat. In het startpakket van mijn medisch speciaalzaak was een magazine bijgevoegd waarin ik las over een huidplaat met Manuka honing. Voor mijn Malone stoma had ik al ervaring opgedaan met een bepaalde honingzalf waar ik wel tevreden over was. Ik besloot via de website proefmateriaal aan te vragen bij Welland.

Ik werd aangenaam verrast door de snelheid waarop Welland contact met mij opnam en ik maakte kennis met Theo Tromp, één van de verpleegkundig consulenten stomazorg. Theo luisterde vooral naar mijn verhaal en beantwoordde rustig al mijn vragen. Na de nodige materiaaluitleg zou mij proefmateriaal worden toegestuurd van Aurum Plus (ileostomiezakjes). Het proefmateriaal kwam vlot binnen en ik ben direct gestart. Ik kon het verschil al merken binnen 24 uur. De roodheid en jeuk verdwenen in snel tempo. Hier ben ik nog steeds zeer tevreden over. Ik gebruik overigens het zwarte Aurum Plus zakje. Op de een of andere manier vind ik die wat eleganter dan de huidskleur zakjes.

Tevreden ben ik ook met de uitgebreide begeleiding van Theo middels telefoongesprekken, WhatsApp app en zelfs videobellen. Ondanks mijn verpleegkundige achtergrond en de nodige medische kennis is zelf een stoma krijgen best ingrijpend. Zo was ik bijvoorbeeld onzeker over mijn kleding, maar omdat het zakje nauwelijks zichtbaar is onder kleding, kan ik gewoon mijn eigen kleding dragen. Het is prettig dat je op iemand kan terug vallen wanneer je vragen hebt. Omdat ik niemand wilde passeren heb ik mijn stomaverpleegkundige van het ziekenhuis gemeld dat ik contact had met Theo van Welland. Die kende ze wel was haar antwoord en dat was prima. Fijn die samenwerking. Door de begeleiding vanuit het ziekenhuis en Theo ben ik inmiddels een stuk zelfverzekerder.

De huidproblemen behoren tot het verleden en samen met mijn zeer betrokken partner ben ik er inmiddels al een aantal dagen op uit getrokken. Ik zie de toekomst weer positief in en ik wil straks ook mijn werk weer gaan oppakken. Ik ben gewoon Irma gebleven, mijn stoma verandert tenslotte mijn persoonlijkheid niet.”

Gebruiker aan het woord - Irma Bakx