Klant Contact Centrum: T 0032 784 82872  *  WhatsApp (gratis): +31 630582369

Het bedrijf

Over Welland
In 1988 begonnen een paar Engelse zakenlieden met het vervaardigen van stomamaterialen. In de zoektocht naar een geschikt onderkomen vond men in Crawley, gelegen onder de rook van London, aan Welland Road een leegstaand gebouw. Omdat er nog geen geschikte naam voor het bedrijf gevonden was, ontstond het idee dat Welland Medical mogelijk een goede optie was omdat dan immers gezegd kon worden dat er al een straat naar het bedrijf vernoemd was. Een typisch staaltje Engelse humor.


Welland legde zich destijds toe op het ontwikkelen van 1-delige materialen waarbij men van meet af aan het belang van een extreem huidvriendelijke plak in zag. De huidplak van Welland is vervaardigd van uiterst huidvriendelijk colloïd. Bij huidproblemen is Welland een populaire uitwijkmogelijkheid én inmiddels bewezen oplossing voor veel stomadragers in de hele wereld. Het is niet alleen de samenstelling van de huidplak, maar vooral ook de dikte ervan (absorptievermogen) die onderscheidend is. De laatste jaren heeft Welland een scheutje Manuka Honing aan haar hydrocolloïd toegevoegd. Dit heeft z’n uitwerking zeker niet gemist, het heeft het imago van Welland als dé oplosser bij huidproblematiek alleen maar verder versterkt.
Vandaag de dag is Welland een modern en internationaal bedrijf. Het assortiment is door de jaren heen tot serieuze omvang gegroeid. Een compleet pakket 1- en 2-delige materialen (van vlak tot Convex) én accessoires is inmiddels leverbaar. Stomadragers en zorgprofessionals in het veld kunnen op verzoek ondersteund worden door ervaren en gediplomeerde stomaverpleegkundigen van het Welland Service Team.


Welland is een zeer goede keuze voor iedereen met vooral behoefte aan een uitmuntende huidplak; om huidproblemen op te lossen of juist te voorkomen!